Hardware engineering

Onze afdeling bestaat uit hardware engineers, van junior, medior en senior tot lead hardware engineers. Onze hardware engineers zijn onder te verdelen in de discipline industriële automatisering en in de discipline gebouwgebonden installaties.

Scroll

Onze hardware engineers industriële automatisering zijn in staat om aan de hand van een machine layout of P&ID / verbruikerslijsten u van advies te voorzien voor een ontwerp van elektrotechnische schema’s, uitvoeren van de benodigde kabel en warmte last berekeningen, veiligheidsborging door Sistema-berekeningen, opstellen materiaallijsten en kabellijsten, voorzien uniforme coderingen en tekenwijzen. Klant specifiek of volgens een eigen Moekotte standaard. Door uitgevoerde projecten voor diverse andere of vergelijkbare opdrachtgevers, zijn ze de ideale gesprekspartner om de door hun opgedane kennis en ervaring met u te delen om tot de juiste oplossing te komen. Projecten worden zelfstandig of in teamverband uitgevoerd, waarbij wij altijd het V-Model volgen. Daardoor zijn de ontwerpstappen en de verificatie stappen voor iedereen duidelijk en ligt ook vast wie wanneer en waarvoor verantwoordelijk is. Binnen de hardware engineering projecten zijn een aantal stappen te onderscheiden: 

  • Opstellen van ontwerp uitgangspunt documenten zoals verbruikerslijsten. Hiervoor nemen we de klant mee in het vaststellen van P&ID’s en benodigde Ri&E’s en maken we gebruik van standaard door ons ontwikkelde templates. Documenten als document control list (DCL) en de opzet van een technisch constructie dossier (TCD) zijn onderdeel van ons proces. 
  • Tekenwijzen worden vooraf vastgelegd en andere verwachtingen zoals materiaalkeuzes en het voldoen aan bepaalde normen en richtlijnen worden door ons duidelijk gecommuniceerd. Dit geeft meerwaarde aan onze klanten.  
  • We maken gebruik van een aantal tekenprogramma’s waar E-Plan (pro-panel) de boventoon voert, er wordt gebruik gemaakt van door ons ontwikkelde en continu bijgehouden artikeldatabase en macro bibliotheken. Daarnaast genereren standaard lijsten (materiaal, kabel, codering), of klant specifiek.  
  • Onze hardware engineers zijn op de hoogte van alle relevante normen en richtlijnen zoals ontwerp volgens EN-IEC 60204-1 (machineveiligheid), ontwerp volgens NEN-EN 61439-1 (paneelbouw voor ontwerpers) en specialisatie ATEX voor ontwerpers. 
  • Ze hebben veel materiaalkennis en zijn gemotiveerd de laatste stand van de technische ontwikkeling toe te passen in hun ontwerp. 
  • Wij beschikken over Certified Eplan engineers die hebben en advies kunnen geven als het gaat om standaardisatie en optimalisatie van uw eigen Eplan standaard. 

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico