Over Moekotte

Al ruim 55 jaar expert in elektrotechnische installatietechniek

Je elektrotechnische installaties, besturingen en regeltechniek voor én met jou verbeteren. Dat is hoe Moekotte als expert werkt. Het ingewikkelde is daarbij voor ons de gewoonste zaak van de wereld. En nuchter de schouders eronder de standaard. Als kennispartner weten we dankzij ruim een halve eeuw ervaring bovendien waar voor jouw organisatie de kansen én bedreigingen liggen. 

Wat levert samenwerking je in ieder geval op? 

Installaties die veiliger, betrouwbaarder, energiezuiniger, efficiënter en makkelijker te bedienen zijn; met de techniek van de toekomst.

Scroll


Innovatie door kennis en ervaring

Je haalt met ons ook een innovator in huis die je techniek naar het volgende level brengt. Zo bedachten we met Siemens-modules bijvoorbeeld ultramoderne PLC-besturingskasten met SCADA-uitleessysteem. Het resultaat? Procesbediening en -bewaking op topniveau. 

En voor waterzuiveringen ontwikkelden we de softwarestandaard AkvoNova: een softwarebibliotheek met modules die je makkelijk koppelt, hergebruikt en uitbreidt. Ook ontwikkelen we al techniek voor groene stroom zónder elektriciteitsnet. Is jouw organisatie al klaar voor die toekomst?

Stabiele kracht achter jouw succes

Als je met onze rasechte techneuten spreekt, hoor je het direct: ons technische hart, dat al ruim 55 jaar klopt. Daar komt de bijzonder sociale én flexibele kant van ons familiebedrijf bij. Hierdoor krijg je te maken met mensen die zich al tientallen jaren met hart en ziel inzetten; hun kennis blijft bewaard én geven ze door. Wat ook ingebakken in onze cultuur zit? Dat je onze mensen snel rechtstreeks bereikt. Betrouwbaarheid en stabiliteit dus!

0
Vakmensen in dienst
0
Projecten uitgevoerd in de industrie
0
Gebouwen voorzien van slimme installaties
0
Meter kabel geinstalleerd

Feiten en cijfers

Met ons bereik je ook stabiliteit. Waar hem dat in zit? Onder meer in onze grootste schat: de trouwe medewerkers met hun kennis. Logisch dat je hier dan ook volop relaties treft waarvoor we al jaren de vertrouwde kennispartner zijn. Dat levert je veel voordeel: wij kennen je bedrijf en installaties door en door. Ben je dus toe aan de volgende stap in techniek of automatisering? Dan pakken we letterlijk en figuurlijk de draad weer op waar we gebleven zijn.

De cijfers zeggen verder genoeg:

 • Ruim 55 jaar ervaring
 • Meer dan 230 medewerkers
 • 3 vestigingen
 • Actief in 3 divisies
 • Meer dan 10.000 projecten

Historie - van heden tot verleden

Installatietechniek & elektra zit in ons bloed.
 • 2022: Huidige directie Moekotte

  Jop en Pepijn Moekotte vormen samen met Arent de Groot (innovatiedirecteur) en Peter de Jong (commercieel directeur) sinds 2022 de directie.

 • 2019: Jong bloed

  Pepijn (financieel directeur) en Jop (algemeen directeur), zonen van Peter, nemen het bedrijf over.

 • 2018: Watermanagement

  Sinds dit jaar investeren we flink in onze zelfontwikkelde modulaire softwarestandaard (AkvoNova) voor watermanagement. Verschillende waterschappen hanteren deze software al gauw als norm. Meer goed nieuws: de software helpt óók de papierindustrie perfect.

 • 2004: Paradepaardjes

  Elk bedrijf wil graag enkele mooie projecten van bekende opdrachtgevers uit eigen regio verzorgen. Wij krijgen de kans de installaties van bierfabrikant Grolsch én de nieuwe hartkliniek van het MST te bouwen. Met collega-bedrijven én met trots pakken we dit op.

 • 2000: Eigen engineering

  We groeien zó hard, dat het slimmer is om engineering zélf te gaan doen in plaats van uit te besteden. Daarom zetten we een eigen engineeringsafdeling op. Die groeit snel en bouwen we uit tot flinke omvang. Zo kunnen we meer klanten sneller helpen.

 • 1981: Groei met PLC

  De PLC-besturing breekt door in de wereld. En wij staan vooraan om mee te doen. Eerst voor een dochterbedrijf van Wavin, al gauw voor andere bekende bedrijven. Het betekent ook het begin van de industriële automatisering, die we sindsdien een flinke boost geven.

 • 1973: Familieversterking

  Na groei en 2 verhuizingen komen in 1973 zoons Jan en Peter Moekotte in het familiebedrijf. Eén van hun verdiensten? Dat we kwaliteits- en veiligheidscertificaten krijgen: ISO 9001 en VCA**. Ook duiken we in installatietechniek voor ‘water’ en ‘gebouwen’.

 • 1966: Het begin

  Henk Moekotte richt ons bedrijf op. Hij begint vanuit een schuur aan de Glanerbruggeweg in Enschede. Het werk? Dat bestaat in die tijd hoofdzakelijk uit installaties plaatsen en aanpassen bij (textiel)fabrieken en andere industriebedrijven.

 • Heden

Toe aan een toekomst in installatietechniek? Kom bij ons werken!

Laat je contactgegevens achter. Je hoort snel van ons!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico