AkvoNova

Techniek voor slim waterbeheer

Of je als waterschap water wilt zuiveren óf verpompen – dit werkt slimmer met automatisering. Als watermanagementspecialist vertaalden we bij Moekotte onze proceskennis daarom in AkvoNova: een combi van innovatieve softwaremodules waarmee je voor elk gemaal en iedere waterzuivering één geheel aan besturingssoftware realiseert. De ideale manier om grip te houden op je elektrotechnische installaties en waterprocessen!

AkvoNova staat bij een aantal waterschappen inmiddels dan ook bekend als dé standaard. Logisch, onder meer deze partijen werken er al mee: waterschappen Drents Overijsselse Delta, Vechtstromen en Hunze en Aa’s.

Scroll

Bibliotheek vol geteste, succesvolle softwaremodules

De AkvoNova standaard biedt je kleinere, koppelbare softwaremodules voor bijvoorbeeld werktuigen en metingen. En voor complete water-, slib- en utiliteitenregelingen. Jij beheerst en automatiseert het hierdoor allemaal met deze geteste en bewezen succesvolle modules. Zélfs je gebouwautomatisering koppel je er eenvoudig aan. En ga je uitbreiden? Dan doe je dat door de standaardmodules uit de bibliotheek te combineren. O ja, de modules zijn ook multifunctioneel herbruikbaar.


Efficiënte en kostenbesparende techniek

Onze software werkt met de bekende PLC-besturing en SCADA-systemen (data verzamelen en controleren via pictogrammen); juist voor de grote en ingewikkelde processen waar jij mee te maken hebt, is dit perfect. Je monitort hierdoor alles vanaf 1 centraal punt en krijgt altijd real-time gegevensanalyse: efficiënter, kostenbesparend én beter voor de prestaties van je installaties.

Belangrijkste softwarefuncties voor jou als waterschap

  • verzamelstatussen presenteren in elke laag van de installatie
  • simulatiemogelijkheid
  • onderscheid maken tussen alarm voor proces en onderhoud
  • alarmen per onderdeel accepteren en resetten
  • alarmurgentie instellen

Intelligente software voor zuiver water

AkvoNova koppelen we binnen waterzuiveringsorganisaties ook aan industrie 4.0: slimme installaties die voorspellingen doen en je grip geven op het proces. Een opdrachtgever wilde hiervoor bijvoorbeeld inzicht in de belangrijke procesparameters van haar waterzuiveringsproces. Hiervoor richtten we een dashboard in: met intelligente software van AVEVA en de al aanwezige PLC-besturing en SCADA-beeldschermapplicaties.

De operator krijgt nu een voorspelling voor dit proces op basis van eigen kennis, ervaring én de procesparameters. Met die voorspelling verbetert deze het zuiveringsproces. De volgende stap? De voorspelling opnemen in de besturing om de operator op dit gebied overbodig te maken. Lees meer over hoe we met industrie 4.0 jouw organisatie helpen.


Laat ons jou bellen of mailen

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Neem contact met ons op en wij bellen jou!

Contact
Laat een bericht achter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico