Water & Infra

Meest circulaire zuivering van Oost-Nederland

Klant
Waterschap Vallei en Veluwe | RWZI Terwolde

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Terwolde zuivert rioolwater van onder meer Voorst. Maar … die installatie komt uit 1977. Sterk verouderd dus. Ondertussen veranderden de regels. Hoogste tijd dan ook voor een flinke renovatie. Of eigenlijk, een circulaire RWZI, waarin bij elk onderdeel en ieder materiaal is nagedacht of het nodig is, anders kan of herbruikbaar is. O ja, en de zuivering moet ook meteen aanpasbaar zijn aan de gewenste capaciteit én in modules ergens anders zijn te plaatsen.

Als watermanagementexpert komt Moekotte veel bij waterschappen en vernieuwden we dan ook al de nodige zuiveringen; wij zien dit project dan ook helemaal zitten.

Oplossing 

Modulair opbouwen en (laten) hergebruiken


In de volgende fase installeren we de elektrotechnische installatie op de bouw. Tegelijkertijd bouwen we de besturingskasten en hoofdverdelers in de werkplaats. We hergebruiken een deel van de installaties van een andere zuivering in de nieuwe besturingspanelen. Verder bouwen we volgens het modulaire Verdygo® concept. Dankzij de modulaire bouwwijze kan de zuiveringsinstallatie eenvoudig uitbreiden met nieuwe modules.

Uiteindelijk testen we alles zelf: de besturingspanelen, procesautomatisering, alle meet- en regelapparatuur en de gebouwgebonden installaties; een prachtig project om letterlijk al onze expertises bij in te zetten. Van procesautomatisering tot en met de gebouwgebonden installaties voor elektra, drinkwater, sanitair, binnenklimaat en luchtbehandeling toe!

Heb je een vraag over dit project aan Johan?

Bel met Johan Metselaar of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 46 31 64 68

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico