Water & Infra

Hoog aantal laagspanningskasten & sociaal tintje

Klant
Bekende netwerkaanbieder

Realtime data verzamelen van het elektriciteitsnet via een laagspannings-meetkast. En daarmee zorgen voor meer inzicht in het energietransport vanuit de onderverdeelstations. Met die basisvraag kwam een netwerkaanbieder bij Moekotte. Normaal gesproken is dit voor ons een kwestie van engineeren. In dit geval vroeg de opdrachtgever om in totaal 2500 (!) van deze meetkasten te bouwen. Eén van de grootste hobbels hierbij? Binnen relatief korte tijd én ondanks wereldwijde leveringsproblemen de complete opdracht afronden.

Oplossing 

Creatieve massaproductie ondanks schaarste

Bijzonder aan deze opdracht is, dat de opdrachtgever het bestek levert waarmee wij samen de meetkast ontwikkelen. Na goedkeuring op de prototypes assembleren, testen en voorconfigureren we de eerste 100 stuks. De wereldwijde levertijden tackelen we ondertussen dankzij veel overleg met leveranciers. Zo winnen we maanden door componenten per lucht- in plaats van zeevracht te verzenden. Tijdswinst bereiken we ook door producten rechtstreeks vanaf de producent te laten sturen.

Om de grotere aantallen aan te kunnen, werken we bovendien samen met een sociale werkplaats. In massa produceren levert over en weer wel weer nieuwe uitdagingen op. Bijvoorbeeld hulpmaterialen bedenken, zoals boormallen en kleine knipmachines om bedradingskoker netjes recht te knippen. Ook via duidelijke stickers op alle componenten maken wij het de werkplaats makkelijk. Zo geven we ook iets aan de maatschappij terug én kunnen we sneller meters maken.

Heb jee een vraag over dit laagspanningsproject?

Bel met Andreas Orgel of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 11 01 43 79

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico