Water & Infra

Nieuwe onderdelen voor oud besturingspaneel

Klant
Waterschap Vallei en Veluwe | RWZI Woudenberg

Veel (riool)waterzuiveringen in Nederland bestaan al jaren. Logisch dat hier voor de aansturing ervan na een tijdje nieuwe onderdelen in moeten. Dat geldt zeker voor de RWZI Woudenberg. Het besturingspaneel van deze rioolwaterzuivering is inmiddels 10 jaar oud; de hoogste tijd voor een aantal nieuwe frequentieomvormers. Maar … zijn die nog wel beschikbaar? En zo nee, past een vergelijkbaar onderdeel dan op die plek in het bestaande besturingspaneel en binnen de standaard van het betreffende waterschap, in dit geval Waterschap Vallei en Veluwe? Een mooie uitdaging voor watermanagement-installatiespecialist Moekotte!

Oplossing

Ruimte creëren

Als er geen ruimte is, moet je die scheppen. Vanuit dat motto verschuiven we binnen het besturingspaneel een aantal onderdelen om de nieuwe regelaars passend te krijgen. Je zou bijna kunnen zeggen ‘waterpas’, in een andere betekenis. Verschillende functies moeten we hiervoor tijdelijk uitzetten en onderdelen afkoppelen. Zodra alles op z’n plek zit, testen we de nieuwe onderdelen. De instellingen uit de oude regelaar zetten we over naar de nieuwe. De PLC en SCADA software passen we aan zodat de regelaar weer communiceert met de PLC. Het waterschap buffert het binnenkomende afvalwater en zet de zuivering in fases uit; een deel van de installatie draait gewoon door.

Heb je een vraag over dit project aan Pascal?

Bel met Pascal Wennekes of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 58 97 34 91

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico