Software engineering

Onze software engineers (junior, medior, senior en lead engineers) geven je advies aan de hand van een machinelayout of P & ID over een passende automatiseringsoplossing. 

Door het uitvoeren van verschillende projecten voor allerlei opdrachtgevers doen we veel ervaring op. Dat maakt onze software engineers de ideale gesprekspartner voor jou. Ze beschikken over veel kennis en ervaring en delen deze graag met je, om samen tot de juiste oplossing te komen.

Wij voeren projecten veelal zelfstandig of in teamverband uit en we volgen dan het V-model. De ontwerp- en verificatiestappen zijn daardoor voor iedereen duidelijk en het ligt vast wie er wanneer en waarvoor verantwoordelijk is.

Scroll

We onderscheiden binnen software-projecten een aantal stappen, namelijk:

 • Advies
  We geven advies aan de hand van van een machinelayout of P & ID over een passende automatiseringsoplossing.
 • Opstellen van functionele en technische ontwerpdocumenten
  We maken gebruik van standaard, door ons ontwikkelde templates. Het functionele ontwerp (Functional Design Specification (FDS)) bevat de functionele omschrijving van jouw installatie voor de software-ontwikkeling. Het technische ontwerp (Technical Design Specification (TDS)) bevat de software-technische omschrijving zoals standaard PLC typicals, afhandeling van storingen, templates SCADA.
 • PLC en SCADA engineering
  Wij zijn System Integrator van een aantal gerenommeerde leveranciers zoals Siemens, Schneider, Beckhoff, Mitsubishi, Allen Bradley en AVEVA (Citect, System Platform, Insight e.d.). Onze software engineers volgen regelmatig trainingen en leggen examens af voor certificatie. Dit geeft meerwaarde aan ons en onze klanten.
 • Intern testen (FAT)
  Wij testen software altijd intern, eventueel samen met de door ons gemonteerde besturingspanelen. Na een eigen interne test nodigen we je uit voor een Fabrics Acceptation Test (FAT).
 • Inbedrijfstelling (SAT)
  De engineers die de software ontwikkelen voeren de inbedrijfstelling van de software uit. Werken we in teamverband met meerdere software engineers aan het project, dan wijzen we 1 of 2 engineers aan. Na inbedrijfstelling van de installatie, volgt een Site Acceptance Test (SAT) en leiden we operators (eventueel) op.
 • Opleiden operators
  Als het nodig is leiden we operators op. We nemen ze mee in veranderingen en nemen door hoe zij de machine kunnen bedienen.

Onze specialiteiten

 • Standaardisatie
  Wij ontwikkelden een eigen standaard met PLC, HMI en SCADA typicals. Deze standaard bevat bouwstenen die we aan software engineers beschikbaar stellen en die we van te voren uitvoerig testten. Voor meerdere opdrachtgevers creëerden wij een klantspecifieke bibliotheek die zij gebruiken binnen hun projecten.
 • Virtueel inbedrijfstellen en opleiden
  Bij migratie of ombouwtrajecten is het van belang dat de stilstand zo kort mogelijk is en klanten de productie zo snel mogelijk weer opstarten. Wij maken al jaren gebruik van softwarepakket WinMOD, waarmee we de ontwikkelde PLC en SCADA software vanaf ons bureau kunnen testen.We simuleren de PLC IO en voorzien deze van functionaliteit. De PLC ziet geen verschil in de 'werkelijke' of 'virtuele' wereld. Dus we zijn in staat de software 100% te testen op functionaliteit en zelfs operators op te leiden en te instrueren in het bedienen van de installatie. Dit voorkomt productieverlies en garandeert een snelle opstart (en acceptatie van de oplossing) van de installatie.
 • Industrie 4.0
  Uit ervaring weten we dat veel organisaties worstelen met alle termen en mogelijkheden van industrie 4.0. Hoe zet je technologieën in? Waar moet je aan denken als je dit invoert? Op welke manier krijg je structuur in een aanpak? En de hamvraag: brengt het je waar je heen wilt? We stellen je graag gerust. Dankzij onze kennis en ervaring als expert loodsen we je met gemak overal doorheen. Zodat je de juiste keuzes maakt; keuzes waardoor jij de concurrentiestrijd beter aan kunt en slimmer produceert.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico