Utiliteit

CO2 afvangen voor duurzamere aarde

Klant
Visser & Smit Bouw / Twence

De verwerking van afval nog duurzamer maken? Twence werkt hieraan door de CO2 die vrijkomt wanneer ze afval verwerken, om te zetten in grondstoffen. Bijvoorbeeld naar meststof voor de glastuinbouw en als ingrediënt om droogijs te maken. Maar liefst 100.000 ton CO2 wil de afvalverwerker per jaar afvangen en hergebruiken met een CO2-afvanginstallatie. Hiervoor is veel installatietechniek nodig. Moekotte engineerde de gebouwgebonden installaties en aanpalende voorzieningen, waarvan een deel in opdracht van Visser en Smit Bouw en een deel - vanwege de jarenlange relatie - in opdracht van Twence.


Oplossing

Veel plannen, goed afstemmen

Deze opdracht daagt ons vooral uit om goed te plannen. Er werken immers veel partijen in de verschillende ruimten; daarom vragen we steeds een week voorafgaand aan een deelproject om de werkvergunningen. In praktische zin plaatsen we verder onder meer afvoeren voor condens, kabels voor laagspanning, kabelgoten en draagsystemen (ladderbanen) om de kabels te steunen. Via partners verzorgden we daarnaast de brandmeld- en ventilatie-installaties.

En ontstaan er onderweg veranderingen van inzicht ten opzichte van het oorspronkelijke bestek/de bouwtekening? Als expert in gebouwgebonden techniek weten wij daar wel raad mee.


Heb je een vraag over dit CO2 project?

Bel met Rik Wunderink of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 27 09 68 96

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico