Hardware engineering

Onze hardware engineers (junior, medior, senior en lead engineers) verdelen we onder in de divisies Industrie, Water & Infra (industriële automatisering) en Utiliteit (gebouwgebonden installaties). De engineers geven je advies aan de hand van een machine-layout of P & ID en/of verbruikerslijsten over een ontwerp van elektrotechnische schema’s, materiaallijsten, kabellijsten, voorzien uniforme coderingen en tekenwijzen. Dit is klantspecifiek of volgens de Moekotte-standaard.

Door het uitvoeren van verschillende projecten voor allerlei opdrachtgevers doen we veel ervaring op. Dat maakt onze hardware engineers de ideale gesprekspartner voor jou. Ze beschikken over veel kennis en ervaring en delen deze graag met je, om samen tot de juiste oplossing te komen.

Scroll

Wij voeren projecten veelal zelfstandig of in teamverband uit en we volgen dan het V-model. De ontwerp- en verificatiestappen zijn daardoor voor iedereen duidelijk en het ligt vast wie er wanneer en waarvoor verantwoordelijk is.

We onderscheiden binnen hardware-projecten een aantal stappen, namelijk:

 • Advies
  We geven advies aan de hand van een machine-layout of P & ID / verbruikerslijsten over een ontwerp van elektrotechnische schema’s, materiaallijsten, kabellijsten, voorzien uniforme coderingen en tekenwijzen. Dit is klantspecifieke of volgens de Moekotte standaard. 
 • Opstellen instrumentatie en verbruikerslijsten
  Het ontwerp is ons uitgangspunt voor documenten, zoals verbruikerslijsten. We nemen je mee in het vaststellen van P & ID’s en benodigde Ri & E’s. We maken gebruik van standaard door ons ontwikkelde templates. Documenten als document control list (DCL) en de opzet van een technisch constructie dossier (TCD) zijn onderdeel van ons proces.
 • E-plan engineering
  We leggen tekenwijzen vooraf vast, net als andere verwachtingen. We communiceren duidelijk over  materiaalkeuzes en het voldoen aan bepaalde normen en richtlijnen. Dit geeft meerwaarde aan ons en aan onze klanten. 
 • E-plan ProPanel
  We werken met een aantal tekenprogramma’s waarbij E-Plan (ProPanel) de boventoon voert en we gebruiken een - door ons ontwikkelde en continu bijgehouden - artikeldatabase en macro-bibliotheken. Daarnaast genereren we standaardlijsten (materiaal, kabel, codering) of klantspecifieke.  Onze hardware engineers zijn op de hoogte van alle relevante normen en richtlijnen en hebben veel materiaalkennis. Ze passen de laatste stand van technische ontwikkelingen toe in hun ontwerp. 

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico