Utiliteit

Superveilige behandelkamers volgens medische regels

Klant
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)

Je runt een ziekenhuis en wilt nieuwe installatietechniek voor bijna een complete afdeling. De behandelingen gaan gewoon door. Én er gelden extra spelregels voor de installaties: classificatie G1. Bij de afdeling Urologie van het ZGT in Hengelo durven ze dit wel aan met Moekotte. Flexibiliteit en overleg blijken bij deze opdracht de toverwoorden.

Weetje: sinds 2022 zijn we trotse huisleverancier van het ZGT; zo mogen we al vroeg in het proces meedenken over plannen én doen we onderhoud en aanpassingen. Gaaf om zo mee te helpen aan betere zorg.


Oplossing

Alles extra aarden

Onze klus begint met alle ruimtes kaal maken en installaties eruit halen. En dan het ‘echte’ werk: de vereffeningsinstallatie uitbreiden, een nieuwe 230V-installatie plaatsen en de verdere netwerkinstallatie uitbreiden en aanpassen. Tot onze verrassing blijkt de installatie wel compleet anders dan gedacht. De oorzaak? De medische classificaties veranderden door de jaren heen.

De volgende stap? Alle stopcontacten aarden naar de meterkast én naar een centraal aardpunt boven het plafond. Daarnaast plaatsen we een PVE-punt bij elk stopcontact waaraan een medische installatie komt; het vereffenpunt. Verder hangen we onderzoekslampen op en vereffenen we de rest, tot aan de stalen kozijnen toe. Ondertussen vervangen we het licht door led én plaatsen we bewegingssensoren.


Heb je een vraag over dit project aan Rik?

Bel met Rik Wunderink of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 27 09 68 96

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico