Industrie

Van groene stroom waterstof maken dankzij electrolysers

Klant
Ontwikkelaar/producent van industriële smart alkaline elektrolysers voor waterstofgasproductie

Een Amsterdams ziekenhuis legt naast een conventionele wisselstroominstallatie ook een gelijkstroom / DC (Direct Current) installatie aan in zijn gebouwen. De Arnhemse trolleybussen rijden al jaren op gelijkstroom, net als de elektrische auto’s. Mercedes heeft ook een DC-installatie in zijn fabriek om het productieproces rechtstreeks te voorzien van DC stroom in plaats van AC (Alternating Current) stroom. Ook Moekotte is betrokken in de DC techniek en participeert in een start-up die waterstofcontainers op groene energie ontwikkelt. Doel: dat mkb’ers in regio’s met veel zon en/of wind dankzij elektrolysers waterstof kunnen produceren, waar gewenst zelfs buiten het net om. Vanuit Moekotte denken en ontwikkelen we graag mee met deze techniek van de toekomst.


Oplossing

Grip op gelijkstroom

Alle huishoudelijke apparaten, elektrische auto’s en zonnepanelen draaien al jaren op gelijkstroom (DC). Die worden weer omgevormd naar wisselstroom om op onze stopcontacten te passen. Zonde van de moeite … Daarom willen we met de container ook weg van het net kunnen werken. Meteen een mooie leerschool, want voor de energietransitie wordt die gelijkstroom sowieso heel belangrijk. De uitdaging is wel groot, want alle kennis van installatietechniek én installaties is nog vooral gebaseerd op de bekende wisselstroom. Datzelfde zien we bij de normen die er gelden.

Kennis opdoen via trial & error

We zoeken nu enkele vragen uit: wat gebeurt er bij kortsluiting? Thuis vliegt de stop er dan door, maar bij een PV installatie gaat de zon niet harder branden. Hoe spreken we de beveiligingen dan aan? En blijft de installatie dan tóch waterstof maken? Of hebben we dan kortsluiting? En keurt de wet het instrument volgens de norm wel goed? In die conceptfase zitten we. Wij stellen hierbij de specificaties op.


Heb je een vraag over dit project aan Richard?

Bel met Richard Dalhoeven of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 22 48 78 75

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico