Industrie

Slimmer metaal produceren dankzij gecombineerde machine

Klant
Constructiebedrijf

Werken in de staalbouw draait om meters maken: zo veel mogelijk produceren in zo weinig mogelijk tijd. Machineautomatisering en Industrie 4.0 zijn hierin de toverwoorden waarmee een constructiebedrijf dit naar zijn hand zet. Stalen profielen en kokers bewerken, gaten laseren/boren, op maat maken – voor deze herhaalpatronen gebruikt het onder meer machines met een robotarm. Eén van de besturingen van een robotarm wil het bedrijf vernieuwen. Dát is een kolfje naar de hand van Moekotte.

Oplossing 

Touchscreen & dubbele veilige besturing

De resultaten van de basisvragen vertalen we naar de details van onder meer  kabelsoorten, diktes en naar een touchscreen/Human Machine Interface om de machine in te stellen en meetwaardes te zien. Vergelijkbare basisvragen nemen we door voor de machineveiligheid. Van noodstoppen en veiligheidscircuits tot inloopbeveiliging; hierdoor slaat de robotarm onmiddellijk af als iemand door een bewegingssensor/laserstraal loopt. Hierbij bouwen we dubbel veilige techniek in, redundant dus; als een deel storing krijgt, neemt een ander deel van de veiligheidsbesturing het over.

Met al deze ingrediënten tekenen we in 3D de hele kast. Daarna bouwt onze werkplaats de kast daadwerkelijk. Grote voordeel van ons hierbij? Dat we hardware-engineering én werkplaats in eigen huis hebben. Hierdoor stemmen we onderling waar nodig af of de kast nog efficiënter kan; ook handig als bijvoorbeeld een onderdeel door schaarste niet beschikbaar is.

Heb je een vraag over industriële projecten?

Neem contact op met Arjan Rosink.

Contact
Laat een bericht achter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico