Industrie

Hoogspanningsniveau met Europees tintje

Klant
TKF (B.V. Twentsche Kabel Fabriek)

Als je bekend staat om de kwaliteit van (de productie van) kabels, wil je natuurlijk wel eerst bewijzen dat ze goed werken. Dit geldt zeker voor TKF B.V. (Twentsche Kabel Fabriek B.V). Het bedrijf bouwt in 2023 nieuwe productielijnen voor een ander type hoogspanningskabel. Om het resultaat te testen laat het een mega-kooi van Faraday bouwen: zo’n 22x33 meter. De bijbehorende installatie moet natuurlijk wel aangesloten worden. Lastig detail: deze kochten zij zelf en komt niet overeen met de Europese richtlijn…

Oplossing

Hoofdverdeler, kabels en veilige kappen

De opdracht starten we met inventariseren: wat is er al, wat is er nog nodig en welke kabels moeten waar naartoe. Met het trafostation op laagspanning (400V) als uitgangspunt engineeren we vervolgens alles. Hierbij plaatsen we eerst een hoofdverdeler. En van daaruit leiden we de kabels naar de verschillende machineonderdelen. Zo bouwen we de installatie op. Als laatste schrijven we de software voor de veiligheidsbesturing van de installatie; één van onze specialismen.

Belangrijk detail: om goedkeuring volgens de richtlijn voor machineveiligheid te krijgen, passen we verschillende onderdelen aan. Zo plaatsen we kappen die rechtstreeks aanraking met kabels voorkomen. Op die manier voldoet de machine aan de regels en, belangrijker nog, lopen medewerkers geen risico’s.

Heb je een vraag over dit hoogspanningsproject?

Bel met Jeroen van der Veen of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 25 04 57 04

Heb je een vraag over dit hoogspanningsproject?

Bel met Jeroen van der Veen of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 25 04 57 04

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico