Industrie

Voorrang voor gezuiverd water op rotonde Eerbeek

Klant
Industriewater Eerbeek

Papier- en kartonfabrieken hebben veel water nodig voor hun productieproces. Daarom pompen ze vanuit grote diepte grondwater op. Normaal gesproken halen zij het water na de productie weer uit het proces om te zuiveren. In Eerbeek staan 3 van deze fabrieken, het vervuilde water leiden ze naar Industriewater Eerbeek. Zij laten het gezuiverde water uiteindelijk naar bijvoorbeeld de IJssel stromen. Op termijn ongewenst, vindt de overheid. Die wil dat de papierfabrieken het gezuiverde water 100% hergebruiken. Die wens legden ze bij Moekotte, hun huidige expert in elektrotechnische installaties en besturingen. Doel? Eén grote waterbak om uit te putten.

Oplossing 

Rotonde voor waterhergebruik 

Alle kennis geheim houden, zonder 3 aparte zuiveringen te bouwen? Dat lukt door het water over een gezamenlijke waterrotonde te leiden waar ze samen uit putten. Voor de zuivering testen we in 2023 een proefinstallatie met membraamfilters. Vanuit deze laboratoriumomgeving verwachten we te ontdekken wat de ideale installatie wordt voor water met de juiste graad van zuiverheid. En zo creëren we dan een optimale waterrotonde.

Om dit tot een succes te maken werken we met 5 andere leveranciers samen aan de testinstallatie; ieder levert een testonderdeel binnen het eigen vakgebied. Zoals besturing en membraanfiltratie. Het totale project tot oplevering vraagt zeker een jaar of 7. Dat is een leerzame tijd van pionieren, ontdekken, innoveren, uitsluiten en verbeteren.


Heb je een vraag over dit project aan Richard?

Bel met Richard Dalhoeven of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 22 48 78 75

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico