Water & Infra

Moderne rioolwaterzuivering op oude plek

Klant
Waterschap Vechtstromen | RWZI Vriezenveen

In Vriezenveen staat een nog werkende rioolwaterzuivering (rwzi) van 30 jaar oud. Waterschap Vechtstromen wil hier een nieuwe laten bouwen; eentje met Nereda®-technologie, bacteriën die het water verantwoord schoonmaken. Wat (ver)bouwen en automatiseren van de processen hier uitdagend maakt? De nieuwe zuivering moet op dezelfde plek komen als de bestaande, terwijl het zuiveren tijdens de bouw 2 jaar lang gewoon moet doorgaan.

Oplossing

Engineeren, monteren, testen & installeren

Om te beginnen maken we de oude gistingstanks spanningsloos en verwijderen we kabels of leiden we ze tijdelijk om. Zo draait de zuivering door. Voor de installatie werken we vervolgens in een aantal stappen. Eerst een ontwerp maken, samen met het waterschap en de andere aannemers, en de hardware engineeren: van besturingspanelen tot installatie. Vervolgens ontwikkelen we de software vanuit het nieuwe ontwerp, het functionele ontwerp en de besturingsbladen.

De volgende stap? De besturingspanelen in onze werkplaats monteren en droog testen: via de schema’s checken we of alles goed is aangesloten en of alle in-en uitgangen op de besturing/PLC binnenkomen. Tot slot plaatsen en testen we de besturing bij de rwzi. Tegelijkertijd werken we aan de verlichting, airco’s, schakelruimte en pompenkelder. Daarnaast zetten we een netwerkinstallatie op glasvezel op voor de communicatie. En als de nieuwe zuivering draait, demonteren we de oude.

Heb je een vraag over dit project aan Johan?

Bel met Johan Metselaar of stuur hem een bericht.

Contact
Laat een bericht achter 06 - 46 31 64 68

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico